Reiseblogg fra Travellerspoint

Resten av Costa Rica, Nicaragua, Isla de Ometepe & Granada

Feliz Navidad Amigos!

sunny 35 °C

God Jul :)

Nå er vi kommet til Nicaragua og befinner oss i den nest største byen her i landet, Granada. De siste dagene har vært helt utrolige!

Vi fortsatte i La Fortuna, Arenal, Costa Rica, med å leie oss sykler og vi brukte en hel dag på å se den lille byen og slikke sol. Det var et kjempeflott sted! En stor vulkan og fine elver som det gikk ann å bade i :) Vi avsluttet dagen med en god middag på Lava Lounge, og etter et par drinker dro hele gruppa ut på et diskotek. Det ble en livlig kveld :)
Dagen etter reiste vi til Monteverde. Det er en liten fjellby øst for Arenal. Vi bodde på et koselig hotell, Don Taco, hvor vi hadde utsikt over hele byen. Vi besøkte en kaffefarm (La Tranchero) hvor vi fikk se hvordan de produserte kaffe og mye annet, som bananer, ananas og sukkerplanter. Det var mange gode smaksprøver og en lærerrik opplevelse :)
Dag nr. 2 meldte vi oss på exstremo Canopy tours. Canopy er forskjellige vaiere som er festet fra tre til tre inne i jungelen, og de var opptil 1 km lange og over 60 meter høye! Det var ekstremt morsomt! Vi fikk også prøve Tarzan Swing, og det var nesten som å hoppe i strikk, frittfall et par meter før man slang seg fram og tilbake :) Vi prøvde også Superman hvor vi var festet med ryggen i vaieren, det var nesten som å fly! Det var Roar, jeg, Deb og Roger som dro. Dvs. oss og de to eldste i gruppa, 50 og 63 år! To tøffinger :)
Dagen etter skulle vi krysse grensen til Nicaragua. To dager før jul var det ikke bare, bare! Vi kjørte van fra Monteverde og nesten helt fram til grensa. Der møtte vi kilometer på kilometer med store trailerer som stod i kø, og vi måtte til slutt lempe av bagasjen fra vanen, feste på oss sekkene og gå et par kilometer i regnværet for å komme oss til grensen. Da vi kom fram var det enda en kilometer lang kø med mennesker som skulle hjem til jul! Jubal (guiden vår) fikset så vi slapp den lange køen så det gikk noe fortere. Det var fortsatt et evig styr med levering av pass og kryssing ved grensen. Det var stappfullt med folk overalt, totalt kaos! Omsider kom vi oss inn i Nicaragua og hoppet inn i en taxi. Deretter tok vi en ferje over til Isla de Ometepe. Det er en nydelig liten øy med vulkaner, ferskvannsjø og naturlige kilder :) Vi bodde på et beachfront hotel i små hytter, og koste oss på stranda, helt herlig var det :) Roar og jeg våknet opp klokken 5 om morningen og gikk ned på stranda for å se på soloppgangen. Det var absolutt helt nydelig! Da vi skulle gå opp for å vente på frokosten la vi merke til en ape, deretter så vi oss rundt og så kanskje 50 aper hoppende rundt i trærene rett over hytta vår :) En fyr som jobbet på hotellet kom med en kasse bananer som vi fikk mate dem med. De var ganske redde i førsten, men fristelsen ble for stor :) Det var kjempe kos å mate de, de var så søte!
Resten av dagen lå vi på stranda og jeg ble med jentene ( ei jente fra Canada, ei fra Australia og ei eldre dame også fra Canada) og guiden vår til de naturlige kildene på ettermiddagen. Det var laget et stort basseng med naturlig vann som kom fra en elv, med små fossefall rundt. det var krystalklart og god temperatur :) Herlig å bade i! Jeg fikk mitt første møte med en slange på tilbakeveien, heldigvis var den død!!
På kvelden ble det en stor felles middag etterfulgt med et stort bål på stranda for kveldskos :) Otto (fra Sverige) Merekaa (fra Australia), Roar og meg var de siste som ble igjen :) En koselig kveld :)
Idag tidlig var vi tidlig på'n igjen! Vi tok ferja over igjen og tok en lokal buss som var stappfull i to timer! Vi endte opp i Granada. Her skal vi være i to dager mens vi skal feire jul :) Byen er veldig gammel og koselig, mange fine bygninger, marked og fine kirker overalt. Julaften vår i år blir litt anderledes enn vanlig. Gruppa har bestemt seg for å gi pakker til de fattige gatebarna her i byen, så vi har kjøpt inn masse forskjellige leker som vi har pakket inn og skal levere ut imorgen. Deretter skal vi gå i kirken og spise en bedre middag på en fin tapas restaurant. Jeg tror det kan bli en flott julaften. Det er morsomt å gjøre noe anderledes et år, selvom vi savner ribbe, julestrømpa, snø askepott på TV'n og familie og venner. Vi har dere i tankene!

Ønsker alle en riktig god jul der hjemme :)

Varme hilsner fra Roar og Hanne.

Skrevet av Hanne L.E 07:14 Arkivert i Nicaragua

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Breva fra dere blir bare mer spennende for hver
gang dere skriver:Hva dere opplever og lærer på denne turen,fra kaffefarmer til Tarzanhopp,da var vel du June!!!Blir det de samme menneskene dere er på tur sammen med?Jeg var hos Magne og Liv på julaften veldig koselig.God mat og drikke foran peisen.Litt hvit jul er det her også.Har nå akkurat kommet hjem,etter en deilig julefrokost.
Blir bare å slappe av resten av dagen,litt kryssord og lesing.Mye nytt og finne opp på kartet
også.God tur videre.Klem fra farmor.

fra Jennyme

Hei! Nå har mormor også lest "julebrevet" deres. Nå skal vi ha lutefisk og her hjemme har det snødd i hele dag. Stine er på hytta og rapporterer med "sinnsykt" mye snø. Etterpå drar jeg en tur til bestefar. Farmor og Magne er antagelig der nå. De var ikke sikker på om de kunne dra fordi det har vært stort snefall også i Østfold. Hvor går ferden nå? Hilsen Pappa

fra lelstad

Hei Pappa! Det er bra :) Kan du sende meg julebrevet deres på mail? Vi reiser til Guatemala imorgen tidlig, der skal vi være en natt i Antiuga, for så å reise til New York dagen etter :) Idag har vi vært på verdens nydligste strand her i Leon, og i kveld er det avskjeds middag med gruppen. litt trist, har vært en vellykket tur sammen med de! Men vi gleder oss sååå mye til New York! :D Lutefisk til kun mamma og deg? Blir godt med litt norske forsyninger. Sender med en del suvenier hjem til dere :) Det har vært terrorforsøk i USA så vi er forberedt på en del forsinkelser... Vel, vel. Oppdaterer litt senere. Hils alle, love you!

fra Hanne L.E

Tusen takk for julegaven, farmor! Vi spiste en herlig middag på julaften :) Det er så billig her så vi får nok en bra middag i flere dager nå :) varme klemmer!

fra Hanne L.E

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint